• Muzikale trip door de wereld van Change of Key

    Gepubliceerd op 10 september 2021

Op zondagmiddag 19 september om 15.00 uur kunt u muzikaal mee op reis met de Country en Folk band Change of Key. Ze nemen u mee op een muzikale trip door de hele wereld. De kaartjes kosten 13,50 euro en daar zit een drankje bij inbegrepen. Vanwege de nog geldende maatregelen is het een zit-concert, maar daar heeft Change of Key het concert ‘Roots & Reasons’ op aangepast.

Change of Key neemt u mee op een muzikale trip door de muzikale wereld van Change of Key. Na vier albums met grotendeels eigen werk, de vijfde is op komst, hebben de drie leden van dit trio hun eigen songs nog eens onder de loupe genomen om te kijken waar hun muzikale en tekstuele inspiraties op gebaseerd zijn. Ze componeren niet met een vooropgesteld doel, maar laten hun creativiteit de vrije loop.

Door de vele instrumenten die er tijdens dit programma gebruikt worden, stapt de luisteraar binnen in de diverse muziekstromingen die, met zowel covers als eigen werk, aan bod komen. Natuurlijk is er een hoofdrol voor een ‘lapsteel’ voor de vroegste vorm van Hank Williams Sr. the Godfather of Country Music. Mandoline en banjo worden ingezet voor de invloeden van Blue Grass Muziek, gitaren om Western Swing kracht bij te zetten en zelfs de blues-harp komt voorbij, want ook ‘The Deep South’ heeft zijn sporen nagelaten in hun composities.

Muziek met een tekst en een liedje komen optimaal tot hun recht in het volledig akoestisch Singer-Songwriters blokje. Folk Music met soms Ierse invloeden en de Cajun klanken uit Louisiana completeren deze smeltkroes welke ten grondslag ligt aan de sound van Change of Key. Kortom, afwisseling genoeg en op deze manier een leuke manier om kennis te maken met de veelzijdigheid van dit trio.

Tickets

 

  • Home
  • Nieuws
  • Muzikale trip door de wereld van Change of Key