Skip to main content
  • Maximiliaan Modderman geeft een Feestje bij CulturA en Zo – 28 januari om 15 uur

    Gepubliceerd op 19 januari 2023

Voorstelling bij CulturA & Zo als onderdeel van de Nationale Voorleesdagen

De Nationale Voorleesdagen gaan op 25 januari van start! Het is het grootste boekenfeest voor kinderen van 0 tot 6 jaar. Voorlezen is heerlijk om te doen en zo gezellig! Regelmatig voorlezen is bovendien goed voor de ontwikkeling.

Het prentenboek 'Maximiliaan Modderman geeft een feestje' van Joukje Akveld en Jan Jutte is prentenboek van het jaar 2023 en staat centraal bij De Nationale Voorleesdagen.

Poppenspeler Jogchem Jalink speelt ‘Maximiliaan Modderman geeft een Feestje’ in het theater
Op zaterdag 28 januari om 15 uur is de voorstelling te zien bij ons in CulturA & Zo. De voorstelling duurt 35 minuten en is voor kinderen vanaf 2 jaar.

In het boek geeft Maximiliaan een feestje. En dat loopt een klein beetje uit de hand. Alles is vies! Een knotsgekke, stoere, lieve, vlotte en ook ontzettend vieze voorstelling, waarin het publiek wordt uitgedaagd hun fantasie te gebruiken!

Voorleesdagen Jogchem Jalink Maximiliaan Modderman geeft een feestjeJogchem Jalink (o.a. Sesamstraat, De Boterhamshow) speelt in zijn eentje de complete cast van deze voorstelling. Met zijn vrolijke liedjes, komische teksten en handgemaakte poppen die lijken alsof ze zó uit het boek zijn gestapt.

Kaartjes zijn te bestellen via deze link.

 

 

 

 

Nationale Voorleesdagen van 25 januari tot en met 4 februari

De Nationale Voorleesdagen op veel scholen traditiegetrouw met het leukste ontbijt van het jaar: Het Nationale Voorleesontbijt. Tijdens honderden voorleessessies op kinderdagverblijven, peuterspeelzalen, bibliotheken en scholen in het gehele land, lezen talloze bekende én onbekende Nederlanders voor aan peuters en kleuters. Zo willen zij het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen stimuleren. De Bibliotheek Oostland inspireert graag met tips om het voorlezen nog leuker te maken.

Cadeau bij een nieuw jeugdlidmaatschap Bibliotheek Oostland!

Wanneer je in de periode van 25 januari tot en met 4 februari een gratis jeugdlidmaatschap afsluit voor je kind, krijg je een leuk vingerpopje van Maximiliaan Modderman cadeau. Daarnaast krijgen ouders nu 50% korting op een Standaard of Plus jaarabonnement, als zij ook lid worden van de Bibliotheek Oostland.

Meertalig voorlezen

Tijdens de Nationale Voorleesdagen wordt er ook aandacht besteed aan het meertalige gezin. Als je een andere moedertaal hebt dan het Nederlands, dan vraag je je misschien af in welke taal je nu moet voorlezen: in het Nederlands of in je eigen taal? Het belangrijkste is eigenlijk dat je voorleest in de taal die je zelf het beste kent. In de taal van je hart kun je ook beter voorlezen dan in een taal die je minder goed kent. Er zitten veel voordelen aan een meertalige opvoeding. Wist je dat meertalige kinderen sneller een nieuwe taal leren en dat het juist goed is voor de ontwikkeling van het Nederlands? In onze internationale samenleving is het een voordeel om kennis te hebben van meerdere talen en culturen, wat jouw kind op deze manier al van jongs af aan meekrijgt.

Verschillende leuke tips over voorlezen vind je ook op bibliotheekoostland.nl/nvd.html Hier staat ontzettend veel informatie over de beste voorleesboeken, ook digitaal, voorleestips en waar je de leukste voorleesfilmpjes kunt vinden.