Skip to main content
  • KIDS & KORNUITEN

    Gepubliceerd op 23 september 2021

Nog even en de drukke wintermaanden komen er weer aan. Met Sinterklaas en de kerstdrukte in het zicht betekent dat voor gezinnen met basisschoolkinderen dat de zoektocht naar leuke cadeautjes en winterkleding snel gaat beginnen. Voor gulle gevers met een kleinere portemonnee organiseren de Lions Clubs Nootdorp-Pijnacker en Dames van Oostland samen met CulturA & Zo de beurs ‘Kids & Kornuiten’. De beurs vindt plaats op de eerste etage van CulturA & Zo, aan de Dorpsstraat in Nootdorp. Bij Kids & Kornuiten koop je ‘kinderspul’ voor een vriendenprijs: speelgoed, spellen, kinder-boeken, -winterjassen en -schaatsen. Soms nieuw, veelal gebruikt, maar prima geschikt voor een lang tweede leven, op een nieuw adres. Kids & Kornuiten vindt plaats op 23 oktober 2021, van 9:00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis. Betaal met ‘Kornuiten’, pinnen is mogelijk.De opbrengst van Kids & Kornuiten gaat naar een goed doel: een kinderspeelhoek in Hospice Koningshove, een Lions project in Pijnacker.

KLIK HIER VOOR TICKETS

Over het idee
Kindercadeaus kosten geld en niet iedereen heeft altijd een groot budget te besteden. Daarbij komt dat met veel speelgoed en spellen vaak maar kort wordt gespeeld, zodat alles alweer snel in een doos op zolder of in de kelder belandt. Ook dure kinderwinterjassen kunnen vaak na één winter de deur alweer uit, omdat hun dragers soms in één seizoen twee confectiematen groeien. En in een tijd waarin de samenleving duurzaamheid en circulariteit steeds belangrijker vindt, is het een mooie gedachte dat ook speelgoed en winterkleding aan een ander kind wordt doorgegeven en zo een tweede leven krijgt. De Kids & Kornuiten beurs maakt dat mogelijk. De kleine prijzen maken het kopen van producten voor iedereen haalbaar.

Over de Lions
Lions Clubs zetten zich wereldwijd in voor medemensen die zich in een achterstandssituatie bevinden. In onze gemeente zorgen de mannen van de Lions Club Nootdorp-Pijnacker en de vrouwen Lions Club ‘Dames van Oostland’ dat er aandacht wordt gegeven aan en geld wordt ingezameld voor maatschappelijke doelen. Een voorbeeld hiervan is de realisatie van Hospice Koningshove, in de oude kern van Pijnacker, pal naast de (Protestantse) dorpskerk. Een hospice is een huis waar zieke, uitbehandelde mensen die in de laatste fase van hun leven kunnen worden verzorgd, als dat thuis niet (meer) kan. Met de opbrengst van de Kids & Kornuiten beurs wordt o.a. een kinderspeelhoek gerealiseerd in de woonkamer van Koningshove.

Over de beurs
Kids en Kornuiten wordt georganiseerd in CulturA & Zo in de Nootdorpse Dorpsstraat, op zaterdag 23 oktober 2021, van 09:00 – 17.00 uur. Het gezellig met kraampjes ingerichte ‘beursplein’ op de eerste etage, is per trap en lift bereikbaar. Voor de entree van CulturA & Zo heb je geen QR-code nodig, wel in het horecagedeelte, als je daar iets wilt gebruiken. Bij verkoudheidsklachten vragen we je om niet te komen, om mogelijke overdracht van het Coronavirus te voorkomen.

Betalen met Kornuiten
De toegang tot Kids & Kornuiten is gratis. Op het beursplein op de eerste etage van CulturA, kun je bij de ‘Kornuitenbank’ voor 5 Euro 10 ‘Kornuiten’ pinnen. Een Kornuit is 50 Eurocent waard. Hiermee betaal je je cadeaus bij de kraampjes. De volledige opbrengst van de beurs gaat naar het goede doel. Als je wilt kun je nu al ‘tickets’ t.w.v. 5 Euro online kopen. Kornuiten houden hun waarde op zaterdag 23 oktober 2021 tot 17:00 uur en kunnen niet voor geld worden omgewisseld.

Zelf speelgoed, kinderspellen, - winterjassen en/of schaatsen doneren? Graag!
Wil je de garage of zolder ook zo graag eens leegruimen? Kom je onbeschadigd speelgoed, kinderboeken, -spellen, -winterjassen en/of - schaatsen inleveren? Maak dan een afspraak en stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Je bent van harte welkom!

Meer informatie
Specifieke informatie over de Lions Clubs is te vinden op de websites van de Lions Club Nootdorp-Pijnacker en van de Lions Club Dames van Oostland. Informatie over Hospice Koningshove vindt u hier.

Dit project is mede mogelijk gemaakt door Businessprint, Intertoys/Van Atten, Optieker Keijzershof, SNS Pijnacker en RoyalMatic.