Skip to main content
  • Gratis tampons en maandverband bij CulturA & Zo

    Gepubliceerd op 7 maart 2024

Sinds kort heeft CulturA & Zo een ‘Menstruatie-Uitgifte-Punt’ een zogeheten MUP. CulturA & Zo heeft zich hiermee achter het Armoedefonds geschaard. Het Armoedefonds zorgt ervoor dat meisjes en vrouwen gratis tampons en maandverband kunnen krijgen. In Nederland hebben 1 op de 10 meisjes en vrouwen geen geld om deze producten te kopen.

CulturA & Zo heeft dus nu zo’n MUP, waar vrouwen en meisjes zonder financiële middelen terecht kunnen voor menstruatieproducten. De producten liggen in een kastje van het damestoilet op de begane grond, richting Het Verhalenbos. Deze producten mogen gratis meegenomen worden.


CulturA & Zo werkt samen met Armoedefonds

Het Armoedefonds speelt een belangrijke rol in Nederland door gratis menstruatieproducten beschikbaar te stellen voor meisjes en vrouwen die in armoede leven. Schokkend genoeg heeft één op de tien van deze vrouwen en meisjes thuis geen geld om menstruatieproducten te kopen. Als reactie op deze moeilijke situatie, werkt het Armoedefonds samen met lokale hulporganisaties en andere plekken om gratis menstruatieproducten aan te bieden, waaronder dus nu ook CulturA & Zo in Nootdorp.