Skip to main content
  • Nieuws

Als je (oude) ouders sterven: thema-avond op 9 april a.s. in CulturA Nootdor

Als je (oude) ouders sterven: thema-avond op 9 april a.s. in CulturA Nootdor

Gepubliceerd op 22 maart 2024

Soms zie je er al een leven tegenop. Dat de wijsheid en liefde van je ouders er op een dag niet meer voor je zal zijn.  Soms verlies je je ouders al op jonge leeftijd. Dat betekent soms leven met een knagend gat van binnen.

En ook het ‘gewone’ overlijden van je (oude) ouders kan onverwacht hard aankomen.  Ook al past het in de orde der dingen. Het activeert je eerdere verliezen. Je wilt hen nog steeds niet missen. Of/en je gaat nooit meer krijgen wat je niet hebt gehad. De emoties kunnen onverwacht sterk zijn en steeds weer opkomen, bijvoorbeeld rond hun sterfdag. Het is goed om daar met elkaar over te praten. Dat die gevoelens er mogen zijn. Dat ze een plek krijgen.

Gratis tampons en maandverband bij CulturA & Zo

Gratis tampons en maandverband bij CulturA & Zo

Gepubliceerd op 7 maart 2024

Sinds kort heeft CulturA & Zo een ‘Menstruatie-Uitgifte-Punt’ een zogeheten MUP. CulturA & Zo heeft zich hiermee achter het Armoedefonds geschaard. Het Armoedefonds zorgt ervoor dat meisjes en vrouwen gratis tampons en maandverband kunnen krijgen. In Nederland hebben 1 op de 10 meisjes en vrouwen geen geld om deze producten te kopen.

CulturA & Zo heeft dus nu zo’n MUP, waar vrouwen en meisjes zonder financiële middelen terecht kunnen voor menstruatieproducten. De producten liggen in een kastje van het damestoilet op de begane grond, richting Het Verhalenbos. Deze producten mogen gratis meegenomen worden.

 Optreden van het wereldkoor vrijdag 12 april 10.45 -11.45 uur

 Optreden van het wereldkoor vrijdag 12 april 10.45 -11.45 uur

Gepubliceerd op 29 februari 2024

Het Wereldkoor wil ook dit voorjaar haar fans en andere belangstellenden deelgenoot maken van de muzikale reis die de zangers tot nu toe hebben gemaakt. Zij zingen meerstemmige a-capellamuziek uit onder meer Engeland , Frankrijk en Italië van de 16e eeuw tot nu toe, onder enthousiaste en deskundige begeleiding van Annemarie van Bragt.

U bent vanaf 10.30 uur van harte welkom in theaterzaal van CulturA&Zo. Toegang gratis, maar vol is vol!

Met je Valentijn een gratis VIP-arrangement In CulturA & Zo

Met je Valentijn een gratis VIP-arrangement In CulturA & Zo

Gepubliceerd op 6 februari 2024

Je zit je suf te peinzen hoe je de liefste persoon nu eens echt kunt verrassen met Valentijn. Je wilt geen doorsnee cadeau, want die zijn schreeuwend duur deze periode, en je wilt iets echt unieks. Mooie herinneringen maken samen met die persoon die je wilt vertellen hoe belangrijk die voor je is.

CulturA & Zo heeft de perfecte oplossing! En die is ook nog eens helemaal gratis! Je kunt het winnen!

Laat CulturA & Zo weten waarom jij zoveel houdt van die ene persoon en je wint het volgende:

Samenwerkingspartner Theater.nl

Samenwerkingspartner Theater.nl

Gepubliceerd op 23 januari 2024

Met veel enthousiasme kondigen wij aan dat wij een samenwerking zijn aangegaan met Theater.nl. Wij kijken ernaar uit om onze krachten te bundelen en samen te werken aan spannende projecten. Neem alvast een kijken op hun website: www.theater.nl