• Wereldalzheimerdag: “Samen op pad en aan de slag”

    Gepubliceerd op 12 september 2022

Woensdag 21 september is het Wereldalzheimerdag. Deze dag is bedoeld om aandacht te geven aan, maar ook zeker te vragen voor mensen met dementie en hun naasten. Eén op de vijf mensen krijgt dementie; ieder van ons krijgt er dichtbij mee te maken. Dit jaar staat Nootdorp centraal; volgend jaar komt een andere dorpskern aan de beurt.

Er worden verschillende activiteiten rondom het thema Alzheimer/dementie georganiseerd. Hieronder een bloemlezing wat er allemaal te doen is.

Geheugenbieb
In CulturA & Zo in Nootdorp komt een zogenoemde ‘Geheugenbieb’: een kast met boeken over dementie én boeken en spellen speciaal voor mensen met (beginnende) dementie. Deze wordt samen met Bibliotheek Oostland ingericht en daar worden ook weer activiteiten aan gekoppeld. Behalve boeken en spellen zullen er in de loop van het jaar nog meer activiteiten worden aangeboden. Zoals bijvoorbeeld; “Samen op pad”, dat gaat veel beter als je iets meer weet over dementie.

Film met Anthony Hopkins – The Father
De indrukwekkende film “The Father” wordt op Wereldalzheimerdag gedraaid in de Theaterzaal van CulturA & Zo. Vooraf wordt er een maaltijd met ‘vergeten groenten’ geserveerd, waarbij het elkaar ontmoeten natuurlijk ‘niet vergeten’ wordt!  

Bewegen houd je jong
Maar er is meer. Balletstudio Belinda zal een proefles ‘zitdans’ geven; dit ‘samen bewegen op muziek’ was in juli een groot succes! Iedere oudere met en zonder beperkingen kan meedoen! Bewegen is één van de belangrijkste dingen om onze hersenfuncties te onderhouden. Samen wandelen kan overal en altijd. Ook in onze dorpskern. Zeker op en na 21 september want, de Dorpsstraat zal versierd worden met Vergeet-me-nietjes door Young Connection. Kom kijken en wandel mee.

Programma:

13:30 – 14:15 uur: ‘Zitdans’ door Balletstudio Belinda in CulturA & Zo.

14:30 uur: Opening Geheugenbieb door wethouder Hanneke van de Gevel, onder het genot van een kopje koffie of thee.

Aansluitend versiering van de Dorpsstraat door Young Connection.

18:00 uur: Gezellige maaltijd met ‘vergeten groenten’ met aansluitend de film “the Father” en na afloop gelegenheid tot napraten met elkaar en enkele deskundigen.

Zie ook de Themapagina in de Eendracht/Telstar van 14 september.

 

  • Home
  • Nieuws
  • Wereldalzheimerdag: “Samen op pad en aan de slag”

Colofon

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de voorstellingen, spetterende nieuwtjes en leuke acties!

© 2022 CulturA & Zo. Alle rechten voorbehouden
Realisatie door Welldotcom - Puntgaaf Internetbureau

Nieuwsbrief CulturA en Zo

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de voorstellingen, spetterende nieuwtjes en leuke acties! We sturen gemiddeld een nieuwsbrief per maand.