• Spelen, dansen en zingen voor de allerkleinsten in CulturA & Zo

    Gepubliceerd op 4 juni 2021

Zaterdag 19 juni is het BoekStartdag bij Bibliotheek Oostland in de theaterzaal van CulturA & Zo. De allerjongste bezoekers en hun (groot)ouders krijgen die dag niet alleen een extra hartelijk welkom, maar ze kunnen ook heel veel doen in de theaterzaal. Er zijn drie leuke activiteiten om samen met de dreumesen en peuters te doen. Zo ontdek je hoe fijn het is om samen met boekjes en taal bezig te zijn.

Dreumesen en peuters kunnen komen dansen, spelen en muziek maken in CulturA & Zo in Nootdorp. Lekker dansen met papa of mama, spelletjes doen rond een prentenboek en muziek maken met juf Félice. Komen jullie ook? Er staan drie activiteiten op het programma:

Speelochtend 9.30 uur
Speciaal op deze BoekStartdag start de speelochtend in de theaterzaal om 9.30 uur. Speelochtenden zijn gezellige bijeenkomsten waar ouders elkaar kunnen ontmoeten en peuters met elkaar kunnen spelen. Er staat één boek centraal waaruit wordt voorgelezen en er worden samen liedjes gezongen.

Boekdans 10.45 uur
Om 10.45 uur kun je komen luisteren naar het verhaal over Tito in het circus. Na het verhaal wordt er op muziek gedanst en wordt er een circus gebouwd! Boekdans start altijd met een gezellig voorleesmoment. Door het dansen op mooie muziek wordt het verhaal nog een keer beleefd. Een hele leuke activiteit om samen met je peuter te doen, want dansen is leuk, maar samen met mama, papa, opa of oma is het nog veel leuker!

Muziek op Schoot 15.00 uur
Doe vrolijk mee met de dieren in de prachtige prentenboeken van Eric Carle en Guido van Genechten en zing mee onder de bezielende leiding van Juf Félice! Wie heeft meer strepen op zijn rug dan een bij? Even heel goed nadenken, het hinnikt, gaat in galop en heeft heel veel strepen. Kun jij ook zo snel stappen als de zebra? Samen met juf Félice worden heel veel dieren nagedaan in hun beweging met de leukste geluiden daarbij. Kinderen leren wat ‘je schouders optrekken’ is, gaan wiebelen met hun tenen en buigen door hun knieën. Maar welke dieren doen dat ook allemaal?

Al deze activiteiten zijn geschikt voor dreumesen en peuters. Aanmelden is noodzakelijk via, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (onder vermelding van BoekStartdag)

  • Home
  • Nieuws
  • Spelen, dansen en zingen voor de allerkleinsten in CulturA & Zo