Skip to main content
  • Naar de bibliotheek in de vakantie!

    Gepubliceerd op 2 juli 2024

De zomervakantie staat voor de deur en dat betekent vaak dat alles in een lagere versnelling gaat. Maar bij de Bibliotheek Oostland staan de medewerkers gewoon voor je klaar zoals je gewend bent!

Openingstijden
Onze openingstijden zijn ongewijzigd, behalve van ons Jeugdpunt Triangel in Delfgauw.

  • Wegens verbouwing gesloten van 17 juli tot en met 13 augustus.
  • Op woensdag 14 en 21 augustus van 14.00 -16.00 uur geopend.
  • Vanaf maandag 26 augustus weer normaal geopend op maandag van 14.00-16.00 uur en op woensdag van 14.00-16.00 uur.

Natuurlijk kun je in deze periode ook in onze andere vestigingen terecht.

Geen Voorleesoma’s, maar wel Samenlezen!
In de vakantie houden de voorleesoma’s in Nootdorp ook even vakantie. Van 17 juli tot en met 21 augustus zijn ze er niet. Op woensdag 28 augustus ben je weer van harte welkom van 14.30 tot 15.30 uur in het Verhalenbos. Blijf je thuis in de vakantie en zoek je een leuke activiteit? Kom dan naar Samenlezen in Pijnacker, Buurt & Zo. Het is en unieke manier om andere mensen te leren kennen en het kan twee keer per maand op woensdag van 10.30 tot 11.30 uur. Kijk voor de datums op de website van de bibliotheek.

Vakantietassen
Houd je van lezen en laat je je ook graag verrassen? Dan is de Vakantietas iets voor jou! In de vestigingen Pijnacker, Buurt & Zo en Berkel en Rodenrijs staan tijdens de zomervakantie deze tassen voor je klaar. In de tassen zitten vier boeken die je leent als één boek en je mag ze vier weken houden. De inhoud van de tassen bestaat uit een mix van genres en onderwerpen. Een soort blind-date met boeken dus!  Er zijn ook speciale tassen voor de jeugd. Laat je verrassen en maak op een leuke manier kennis met andere boeken dan je normaal gesproken leest.

Lekker blijven lezen
Misschien heb je het al voorbij zien komen, Zomerlezen. Juist in deze periode is het zo fijn om van het weer te genieten met een goed boek. In de bibliotheek krijg je goede adviezen van de medewerkers en er is ook een speciale Zomerlezen pagina vol boektips om te lezen en te lenen.

Vakantielezen
Daarnaast is er voor beginnende lezertjes, kinderen van groep 3 en 4 van de basisschool, een leesprogramma met de naam Vakantielezen. TV-presentatrice Fenna Ramos neemt de kinderen op een speelse manier mee op avontuur met leuke filmpjes en spelletjes. Dat zorgt ervoor dat zij door blijven lezen in de zomerweken, zodat er geen achterstand in leesvaardigheid ontstaat.

De Bibliotheek Oostland komt naar je toe deze zomer!
De komende maanden is de bibliotheek te vinden op markten en festiviteiten in de dorpskernen van Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp. Veel mensen denken dat dit nog steeds een plek is om boeken te lezen en te lenen. Dat klopt ook, maar daarnaast gebeurt er nog zoveel meer! Om te laten zien wat er eigenlijk allemaal kan, en om te horen wat mensen graag zouden zien, komt de bibliotheek ook graag in contact met iedereen die nu nog niet naar de vestigingen komt. De aftrap is op de jaarmarkt in Nootdorp op zaterdag 6 juli. Dus kom gezellig langs, deel je mening en doe meteen mee met de prijsvraag!

Landelijk Lenen
Met je lidmaatschap kun je ook bij andere openbare bibliotheken in Nederland lenen. Makkelijk als je op vakantie bent en sneller door je boeken heen bent dan gedacht. Neem je bibliotheekpas dus mee!

Online bibliotheek
In de online bibliotheek vind je heel veel e-books, luisterboeken en ook tijdschriften. Sinds kort mag je de tijdschriften zelfs 3 weken lenen, dus dat is handig voor de vakantie!

Om de boeken te downloaden is er internet nodig, daarna zijn de materialen ook zonder internet te lezen. Je kunt 10 e-books, 10 luisterboeken en 5 tijdschriften (voor 3 weken) tegelijkertijd lenen. Hiervoor moet je een account aanmaken op www.onlinebibliotheek.nl

Makkelijk verlengen
Wanneer tijdens je vakantie de leentermijn van je boeken verloopt, kun je makkelijk online verlengen via de app, website of e-mail. Heb je geen goede internetverbinding, of lukt het niet? Dan kun je natuurlijk ook bellen!